در یک کافه تریای کارخانه ای یا اداری، میزها و صندلی ها با اندازه و طرحی استاندارد، رنگ آمیزی و نورپردازی می شوند؛ اما در رستوران های مجلل فضا سازی به نحوی است که مشتری تمایل دارد زمان بیشتری را در رستوران سپری کند. محیط کافه رایدر هم زیبا و جذاب است و هم و به اندازه کافی جا برای نشستن دارد. در این مقاله سعی ما بر این است که عوامل تاثیر گذار بر طراحی یک رستوران زیبا و اصول آن را بررسی کنیم. در ادامه این مطلب در مجله فیدیلیو بخش ورود غیرحرفه ای ها ممنوع با ما همراه باشید تا با سبک جدید در طراحی رستوران ها بیشتر آشنا شوید. انتخاب ظروف مسی برای سرو غذا در رستورانهای ایرانی سنتی و انتخاب ظروف چینی مدرن و مجلل، تاثیر به سزایی برای هماهنگی متریالهای مصرفی در فضای رستوران دارند.طراحی و انتخاب صندلی و طریقه چیدمان آنها نیز از سبک طراحی دکوراسیون مدرن و سنتی تاثیر میبیند.همه مواردی که توضیح داده شد باید در هماهنگی کامل با یکدیگر طراحی و پیادهسازی شوند. رستوران مانسون لانژ را باید یکی از بهترین رستورانهای لاکچری تهران برای افرادی دانست که به دنبال تجربه طعمهای جدید هم هستند. پیشنهاد میکنیم بیشتر سراغ غذاهای بینالمللی کاوالی بروید تا از طعمهای متنوعشان لذت ببرید.
رستوران مدرکس در فیلادلفیا نیز کافه و رستوران باری با طراحی به سبک مدرن متاخر است که فضای آن تم فیلم مرده متحرک را ایجاد کرده است. سینگل ترید در کالیفرنیا نیز یکی دیگر از رستورانهایی است که با طراحی منحصر به فرد خود نظر بسیاری از مشتریان را جلب کرده است. به همین دلیل باید تلاش کنید که نهایت سلیقه تان را در انتخاب نوع پرده رستوران خود به خرج دهید. نه تنها در یک رستوران سنتی، بلکه در همه رستورانها، انتخاب وسایل بسته به نوع رستوران در اولویت قرار دارد. این رستوران در طبقه همکف یک ساختمان واقع شده و نمایی مجلل و شیکی دارد. تنوع طلبی یکی از خصوصیات انسان است، در این بین امتحان کردن غذای اقلیم های متفاوت، هیجان و جذابیت زیادی دارد و در زندگی مدرن طرفداران خود را دارد. این رستوران دو شعبه در کرج دارد که هر کدام به نوبه خود خاص است. در دو طرف سالن تختهای بزرگ با فرشهای قرمز قرار گرفتهاند که مسئول سازماندهی به مهمانان هستند اما نکته بسیار جالب در این رستوران کارواسرا مانند این است که پرندهها آزادانه در بین طاقیهای بلند آن پرواز میکنند. در کنار آن ها رنگ خنثی (رنگ ثانویه) مانند رنگ بژ، کرم و تنالیته سفید استفاده کنید.
البته برای انتخاب سبک فضا باید به منو غذا و سبک کلی رستوران نیز توجه ویژه ای کرد. 1. قاعده کلی تقسیم فضا این است که فضای غذاخوری 60 % فضا را اشغال کند، در حالی که آشپزخانه، انبار و سرویس های بهداشتی 40 درصد باقیمانده را صرف می کنند. راستی برای این که قرار مهم کاری یا شخصیتان را برگزار کنید نیاز دارید از شهرهای دیگر به تهران بیایید؟ مثل روز معمار که چند نفر از مدیران درسا و معماران شناختهشده دعوت شده بودند. رستوران سنتی: برای هر نفر 3/1 تا 9/1 متر مربع فضا در نظر گرفته شود و میزهای 2-10 نفره در محیط موجود باشد.
اسپیناس پالاس تهران به این نکته توجه ویژه داشته و در طبقه منفی 3 این هتل مجلل و 5 ستاره تهران، یک مرکز سلامتی و تفریحی ویژه در طول دوران اقامتتان منتظر شما می باشد. درواقع میتوان چنین گفت که تمیزی و دکوراسیون این قسمتها میتواند تعیینکننده رعایت بهداشت در رستوران بوده و با توجه به آن، مشتریان میتوانند به مشتریان دائمی این رستورانها مبدل شده و یا در دفعات بعد، مراکز دیگری را برای غذا خوردن، ترجیح دهند. درواقع پرده ها و رنگ ها و طرح های آنها روحیه و حال و هوای خاص رستوران شما را به مشتری نشان می دهد. رنگ بندی و نوع تزئینات و سایر موارد به کار رفته در طراحی داخلی کافی شاپ ساده باید به گونه ای باشد که در کنار هم در نهایت طرحی منسجم با حس و حال خوب را بوجود آورد. طراحی داخلی رستوران ازجمله موارد مهم و کلیدی در جلب رضایت مشتریان است. غذاهای مختلف و خوشمزه، آثار هنری، معماری بی نظیر و مجسمه سازی از جمله موارد مختلفی است که در کنار صرف غذا در طراحی داخلی رستوران شاهد خواهید بود. فضای بیرونی یکی از مهم ترین بخش ها در هر رستورانی است از این رو بهتر است در زمان طراحی دکوراسیون داخلی رستوران حساسیت زیادی به خرج داده و بهترین ها را برای این کار انتخاب کنید.
انواع کبابهای ایرانی، سوپها و پلو زعفرانی در منو این رستوران موجود هستند. نورپردازیهای مخفی یکی از ایدهآلترین انواع نورپردازی هستند که در اوقات شب جذابیت منحصر به فردی را ایجاد خواهند کرد. سام کافه انواع سالاد، نوشیدنی و کروسان را سرو میکند. هنوز هم فضای یک رستوران سنتی دقیقا چنین حسی القا میکند و کسی دوست ندارد در چنین جایی با فاصله زیادی دور از دیگران بنشیند. در حالی که صرف غذا در این گونه رستورانها شاید هنوز کمی هزینه بر باشد اما در عوض تجربه فرار از این محیط شلوغ و روزمرگیهای زندگی برای ساعاتی هر چند کوتاه در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
این چنین نورپردازی کلاسیک شما میتوانید یک سبک سنتی را به نمایش بگذارد. این رستوران نیز از جمله رستوران های مطرح در زمینه طراحی داخلی به سبک جدید به شمار می رود و امروزه طرفداران بسیاری دارد. از جمله ابتکارات جالب دیگری که به احتمال زیاد در آینده شاهد بیشتر فراگیر شدن آن خواهیم بود، تجربه صرف غذا در محیطی جدید مانند موزه است که به تازگی در برخی رستورانهای درجه ۱ در اختیار مشتریان قرار داده شده است. به علاوه استقبال از این گونه فضاها توسط افراد میتواند منجر به خلاقیتهای بسیار بیشتری حتی در دکوراسیون داخلی کافهها یا رستورانهای بیرون بر در سالهای نزدیک شود. بسیاری از افرادی که در این محدوده ساکن هستند، مسیر پیادهروی صبحگاهی خود را در بین درختان زیبای باغ نیاوران انتخاب میکنند تا صبح خود را با انرژی کامل شروع کنند. سبک و شکل پرده را می توانید متناسب با تم و دکور رستوران خود هماهنگ کنید.
اینجا برای قرارهای مختلف مناسب است؛ از قرارهای دوستانه تا قرارهای کاری. کافه رستوران ویکولو برای ملاقات با افراد مهم و قرارهای کاری مناسب است. کافه درسا پارکینگ هم دارد. اگر چنانچه فضای رستوران و کافی شاپ آنچنان که باید و شاید دارای اتمسفر مطلوب و خوشایندی نباشد، طبیعتا افراد در آنجا گرد هم جمع نمیشوند و نهایتا رستوران و کافی شاپ مناسبتر دیگری را بر میگزینند. طبیعتا فضای باز نیاز به تهویه آنچنانی ندارد، چراکه هوا اگر خوب و خنک باشد، لذت بردن و نشستن بر یک مبل باغی و یا صندلی راحت با وزش باد خنک، همراه با نوشیدنی مورد علاقه و دلچسب، میتواند تمام خواستههای یک مشتری را برآورده کند.
✅ طراحی داخلی با آجر نما در فضاهایی مانند دانشگاه ها، کافی شاپ ها و رستوران ها، شرکت ها و ادارات می تواند بسیار مناسب باشد. تمام لوازم مانند میز صندلی، دکور سقف، ظروف و… در فضای باز و عمومی رستوران، یک بخش بزرگ و مشکی و مجزا قرار دارد که نقش میز صبحانه را ایفا کرده و به آشپزخانه نیمه اپن راه دارد. این عقیده که با چیدن میز و صندلی بیشتر، مشتری بیشتری نیز جدب می شود، کاملا اشتباه است. رنگ یک محیط علاوه بر زیبایی آن، از نگاه روانشناسانه نیز تاثیر بسزایی بر ذهن، خلق و خو و عادت افراد حاضر در آن مکان می گذارد. میتوانید از شیرینیفروشی کنار ویکولو هم کیک بخرید و در کافه میل کنید. استفاده از کوسنهایی با طرحهای مختلف و توناژهای رنگی مکمل هم به عنوان تزئینات غذاخوری در واقع حس بودن در خانه را به افراد القا میکنند. چراغهای خلاقانه و مدرنی که در هیتوشی کوریاما نصب شده اند نیز از ابتکارات دیگر سبک مدرن هستند که نظرها را به خود جلب کرده اند. چیدمان داخلی ، اول اینکه پرده ای که برای رستوران خود انتخاب می کنید، متناسب با دکور رستوران شما باشد، پرده می تواند شکل و سبک مختلفی داشته باشد.
از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی گرفته تا غذاهای ژاپنی را میتوان در این باغ رستوران سفارش داد. کروسان و قهوههای کافه درسا خوشمزه و باکیفیت دکوراسیون داخلی رستوران هستند. پنینی و قهوههای ویکولو کیفیت بالایی دارند. کیفیت همه این شعبهها هم یکسان است. بنابراین شکی نیست که در آینده ای نه چندان دور شاهد طراحیهای بیشتر این سبک در فضاهای داخلی رستورانهای دیگر هم باشیم. بی شک در سالهای آینده شاهد تغییرات بیشتری در زمینه جایگزین کردن طراحیهای فرمال و منحصر به فرد در طراحی و سبکهای مسکونی و زیبا به جای طراحیهای صنعتی قدیمی در رستورانها خواهیم بود. امروزه رستورانهای درجه یک دنیا با طراحیهای خاص و منحصر به فرد در فضای داخلی رستوران به مشتریان خود اجازه غوطه ور شدن و صرف غذا در یک محیط جدید و جو صمیمی و به دور از فضای شلوغ شهری میدهند. این رستوران روستایی با محیط دل پذیر تمام لوازم و مواد مورد نیاز خود را از مزرعههایی در نزدیکی رستوران تهیه کرده است. پرده ها در کنار طرح و سبکی که یک پنجره دارد، می توانند بر زیبایی ویژه پنجره ها بیفزایند استفاده از پرده هایی که با طرح و رنگ و چیدمان رستوران شما تناسب بیشتری داشته باشد، نیازمند رعایت یکسری نکات است.
از آن جا که امروزه رستوران دارها و سرآشپزها برای کسب درآمد بیشتر در طول روز به ناچار با مشتریان بخش کافی شاپ و صبحانه مشغول هستند، شاهد ابتکارات جدیدتری در این بخشها هستیم. اگر اکثر مشتریان شما افراد روشنفکر و تحصیلکردهای هستند، بهتر است آن ایده مثلا یک کتابخانه خاص و جذاب باشد. قصد دارید فضای داخلی یک کافه رستوران را طراحی کنید یا کافه کتاب! طراحی دکوراسیون داخلی رستوران سنتی وابسته به اصولی خاص و به کار بردن نمادهایی از پیش تعیین شده و سنتی است. سرویسهای صبحانه که امکان استفاده از رستوران را با هزینه ای بسیار پایین تر در اختیار مشتریان قرار میدهند این روزها بسیارفراگیر شده اند. اگر روند سرویسهای صبحانه به همین منوال ادامه پیدا کند به احتمال زیاد طراحی داخلی رستورانها به ناچار به سویی سوق پیدا خواهد کرد که خط مرزی بین سرویسهای شب و روز برچیده شود.